Selecteer een pagina

.

Standhouders

Aap Noot Xiem – Aap Noot Xiem is een merk met eerlijke producten voor baby’s en kinderen. We hebben kleding voor de maten prematuur tot maat 104. Kwaliteit, afwerking en comfort zijn integraal onderdeel van onze ontwerpen. De stoffen zijn van goede kwaliteit, en blijven zacht na keer op keer wassen. De materialen die wij gebruiken zijn biologisch (Gots gecertificeerd). De productie vindt plaats in Nederland, door een maatschappelijk organisatie.

Africare Foundation – De Africare Foundation is een stichting die middels verschillende projecten kindersterfte in Malawi probeert te verminderen. Op de beurs zullen er natuurlijk en medicinaal gelooide schapenvachten, handgemaakte tipi’s en handgebreide kleertjes verkocht worden.

Antwiek – Vintage, retro en art deco spullen. Voor kinderen en grote mensen!

Apenkopje – Wie heeft er niet een Apenkop thuis? Zoek je leuke kleertjes van niet alledaagse merken, speelgoed of een toffe rugzak? Bij Apenkopje vind je leuke verantwoorde spulletjes van bio katoen, eco plastic, hout of andere recycle materialen. Ook voor het tafelen hebben wij vrolijk servies of een praktische slabber. Voor aapjes en apinnetjes, kom gerust eens bij ons neuzen.

Bereka Draagdoeken – BabyCarryDance en BabyCarryWorkout. Bereka babydragers zijn met de hand gemaakt van exclusieve stoffen.

Biotoop – Bij Biotoop kan je terecht voor mooie, duurzame bio en fair-trade items voor het hele gezin: Speelgoed in hout; Kledij in wol en biokatoen; Barefoot schoentjes; Schapenvachten; Biologische verzorging; Drinkflessen en lunchboxen; Boeken en Kristallen.

Blije Boeddha, zuivere edelstenen – Blije Boeddha – zuivere edelstenen. Alle stenen die we in de kraam hebben zoeken we zelf uit op energie en werking. Het is onze missie de juiste steen naar de juiste persoon te begeleiden. Kom kijken en voelen wat er voor jou bij ligt, we helpen je graag!

Bloomon – Bloomon is een flexibele bloemenservice en bezorgt verse veldboeketten recht van de kweker aan huis, ook in de avonduren.

Borstvoeding.com – Stefan Kleintjes van Borstvoeding.com en De Kleintjes-methode is te vinden in de Milk-In, waar hij gratis consulten geeft.

Croon en Bergh – Croon en Bergh is een kleinschalige woon- en werkgemeenschap voor mensen met een verstandelijke beperking. Het is een buitenlocatie van Scorlewald. Het woonhuis is gesitueerd in een grote stolpboerderij, waarin acht volwassenen met een complexe zorgvraag wonen. Om de boerderij ligt een gebied van ongeveer 2 hectare, met een groentetuin, een boomgaard, een (warme) kas, een kwekerij voor snijheesters en bloemen en een werkschuur. In de kas worden keukenkruiden gekweekt, in de werkschuur worden de biologische bollen van de fam Huiberts verpakt.

Dayenne’s Food Blog – Als orthomoleculair voedingscoach vind ik het belangrijk dat mensen bewust met voeding omgaan. Mijn uitgangspunt is dat iedereen gezonde gerechten moet kunnen maken. Puur, gevarieerd en seizoensgebonden. Biologisch, onbespoten en niet bewerkt in de fabriek. In april komt mijn tweede boek 100% Puur (op)voeden uit. Op het Kiindfestival hoop ik met ouders in gesprek te gaan en hen te informeren over de invloed van voeding op de gezondheid. Er zal een proeverij zijn van gerechten uit het boek en ik zal vragen beantwoorden en tips/adviezen geven voor een gezond eetpatroon voor ouders en kinderen.

De Groene Vrouw – De Groene Vrouw weet niet alles, maar wel veel over gezonde voeding, supplementen & verzorging. Die kennis deelt ze in haar lezing én op de kraam, waar je naar hartelust kunt smeren, snuffelen en luisteren naar advies over de beste verzorgingsproducten & supplementen. Handgemaakt & 100% Natuurlijk. Zoals het hoort!

De Wolster – Prachtige biologische kleding voor piepjong tot oeroud en iedereen daar tussenin, in prachtige kleuren en stoffen. Allemaal van natuurlijke materialen. We staan voor een pure, eigentijdse, vrolijke en duurzame collectie.

Draagkracht Utrecht – Draagkracht winkel in Utrecht centrum heeft draagdoeken, draagzakken en nog meer babygerelateerde artikelen van 50 kleine ondernemers.

Estafette Odin BV – Idealen. Niet elke supermarkt heeft ze. Maar bij Odin hebben we ze wel. Aan onze idealen kun je zien wat we écht belangrijk vinden. Waar we elke dag voor gaan. Wij geloven dat je met elke euro die je uitgeeft aan boodschappen een keuze maakt. En mede bepaalt hoe de wereld eruitziet. Kies voor een eerlijke, gezonde en duurzame wereld. Met Odin. Natuurlijk kan het!

Eurolac Lactatiekundige – Lactatiekundige IBCLC Gonneke van Veldhuizen-Staas is te vinden in de Milk-In waar zij gratis consulten geeft. Ook verkoopt zij hier Gentiaan Violet, hét natuurlijke middel tegen spruw.

Fair Tales BV / BUBBLES Natural Bodycare for Kids – Natuurlijke kinderverzorgingsproducten die zijn gemaakt met zorg en respect voor zowel kinderen als de planeet. De producten van Bubbles zijn speciaal afgestemd op de kinderhuid en bevatten alleen verzorgende en zachte natuurlijke en biologische ingrediënten. De producten zijn Natrue gecertificeerd. Verder is de formule volledig biologisch afbreekbaar en verpakt in een flesje gemaakt van biobased plastic dat minder milieubelastend is.

Felicia’s Choice – Felicia’s Choice is een webshop voor de leukste baby- en kinderproducten die duurzaam en veilig zijn. Je vindt hier o.a houten speelgoed, kraamcadeau’s, siliconen kinderservies, biologische verzorgingsproducten en nog veel meer!

Fezy’s – Siliconen bijtspeelgoed, custom made draagzakken en accessoires van doekstof, gemaakt met liefde en plezier voor de kindjes die de spullen een nieuw thuis geven. Omdat alles met de hand wordt gemaakt is niks het zelfde en blijft alles uniek.

Het Berenhol, kinderpraktijk voor natuurlijke ontplooiing – ‘Samen groeien, samen helen, samen spelen’ is motto van Kinderpraktijk ‘Het Berenhol’. De Berenholremedies (te koop!) en Methode PresentChild® bieden daarbij natuurlijke, verrassende en effectieve steun.

Het loopt op Wolletjes – Natuurlijk goed voor de kindervoet. Van wollen sok tot barefoot schoen.

Himalayan Heart – Himalayan Heart is ontstaan puur door ons hart te volgen… Alles lijkt samen te komen, de liefde voor Nepal met haar mooie bevolking, de betoverende klanken van de “Singing Bowls” en het werken met kinderen en volwassenen. Alles is gericht op het echt ervaren van wie je in de kern bent. Ze nemen een selectie van onze bijzondere klankschalen mee naar dit festival, waaronder onze “Moonbowls”… Verder nemen ze vilten producten, prachtige mala’s, Ammonieten, edelstenen, onze sieradenlijn en meer moois mee. Alle producten zijn Fair Trade en door henzelf uitgezocht in Nepal, ook met het doel om daar de gezinnen en kleinschalige projecten verder te helpen.

Hip & Groen – Hip & Groen is de webwinkel voor bewuste en eigentijdse ouders. Voor ouders die nadenken over de kleine dingen, en niet klakkeloos doen wat een ander doet.

Hout & Plezier – Webshop gericht op duurzaam en bewust speelgoed. We verkopen veel houten speelgoed en speelgoed dat generaties meegaat. Bekende merken die we aanbieden zijn Grapat, Grimm’s, Waytoplay, Droomdeurtjes, Bajo, Holztiger, Play & go, Plan Toys, Gluckskafer, Crayon Rocks en t.z.t. de Wobbel.

Ik & Buiten – Ik & Buiten wil graag dat alle kinderen de mogelijkheid krijgen om buiten te spelen. Wij bieden buitenkleding aan zoals regenoveralls en laarzen, maar ook speelgoed om de natuur mee te ontdekken, zandbakspeelgoed, boeken en zoekkaarten en educatieve pakketten.

In de maneschijn – Bij In de maneschijn vind je biologische kleertjes & duurzame accessoires voor baby, peuter & kleuter van verschillende vrolijke fair trade merken. Ook maken wij zelf handgemaakte bio wollen kinderjasjes, slaapzakjes en meer…

Indewikkels – Tijdens dit festival legt ze je graag uit hoe je wikkels toepast bij verschillende gezondheidsklachten, denk aan oorpijn, hoesten, koorts, krampjes, rugpijn, verstuikingen en meer. Dit is een therapie voor jong & oud, en het ideale is dat je het zelf thuis kunt leren toepassen! Zonder chemische medicatie maar op basis van verschillende doeken, bijenwas, etherische olie en wol.

Inspirerend Opvoeden – Opvoeden van overprikkeling naar helderheid. De kinderen van nu zijn intuïtief en helder. Zij weten veel, ze zien veel, en ze pikken als fijngevoelige antennes van alles en nog wat op uit hun omgeving. Wij zien het als taak van ouders om kinderen daarin te bevestigen en te bekrachtigen. Opvoeden = samen opgroeien: ontdekken en ontwikkelen, bewust worden en gewaar zijn. Kinderen, maar ook pubers en jongvolwassenen mogen om leren gaan met een maatschappij die afleidt en uitput, in plaats van voedt en inspireert. Om ouders daarbij te helpen, hebben we het OpvoedKompas gecreëerd. Een richtingaanwijzer die ouders handvatten biedt om ook op een diepere laag hun kind de weg te wijzen. Niet alleen praktisch opvoeden, maar vooral opvoeden vanuit inspiratie en verbinding. Vier sensitieve vaardigheden en drie kernvragen wijzen ouders de weg naar een opvoeding voor het kind van nù.

Kaatje Katoen – Kaatje Katoen adviseert en verkoopt wasbare luiers. Daarnaast verkopen ze duurzame accessoires bijvoorbeeld wasbare billendoekjes, wasbare borstcompressen, luierzakken ed.

Keenschool – Keenschool is een privéschool in Bilthoven die jonge mensen opleidt tot oorspronkelijke denkers en doeners.

Kleine Schobbejak – Kleding die aansluit op de belevingswereld van een kind en zijn hierbij geïnspireerd door de antroposofie. Kabouters bestaan nog! Elk kledingstuk wordt met aandacht handgemaakt. Voornamelijk wollen jasjes, hesjes, mutsjes en linnen broekpakjes van maat 74 tot en met 128.

Lepelie – Met een passie voor de natuur ontwerp en vervaardigt ze in haar atelier knuffels voor kinderen. De knuffels van Lepelie zijn gemaakt van biologisch katoen en biologische wol. Omdat de knuffels met de hand gemaakt zijn, zijn ze mooi afgewerkt en met de beste garen. Daarnaast verwerkt ze pure schapenwol tot mooie viltcreaties die bij het seizoen aansluiten.

Mama Mañana – Mama Mañana heeft hippe voedingskleding. Keuze uit vele soorten en maten jurken en shirts. Ook prima te dragen als je geen borstvoeding (meer) geeft! De kleding is met zorg gemaakt door ervaren Nederlandse naaisters.

Moedermelk Netwerk – Chella Verhoeven van Borstvoeding Centrum Moedermelk Netwerk voor begeleiding bij borstvoeding, donormelk, kolven & cursus en de Borstkolf Winkel geeft gratis consulten en verkoopt borstvoedinggerelateerde producten vanuit de Milk-In.

Nalini Natuurlijk Kraampakket – Nalini Natuurlijk Kraampakket is het eerste, enige, echte, natuurlijke, duurzame, mens-, dier- & milieuvriendelijke kraampakket, gevuld met daar waar mogelijk producten van natuurlijke oorsprong, chloorvrij, biologisch afbreekbaar en gefabriceerd op een voor mens en aarde zo vriendelijk mogelijke manier. In het Nalini Natuurlijk Kraampakket zitten alle nodige producten voor de verzorging van moeder en kind rondom de geboorte, net zoals in een regulier kraampakket. En omdat het liefdevolle aspect van het verwelkomen van nieuw leven minstens zo belangrijk is, zijn er óók verwen-cadeautjes aan het Nalini Natuurlijk Kraampakket toegevoegd voor moeder, geboortepartner en baby.

Oermensjes – Oermensjes is de groen-goed webshop voor jou en je kind. Je vindt er onder meer houten speelgoed, verzorgingsproducten en knutselmaterialen op basis van natuurlijke ingrediënten, bamboe servies, wasbare (zwem)luiers, babygebaren materiaal en alle smaken Tony’s Chocolonely.

Olaf Ontdekt – Olaf Ontdekt helpt kinderen speels en impliciet basisvaardigheden te automatiseren: workshops voor ouder/kind relatie en kaartspelletjes gericht op rekenen, breuken, tafels, logica en Engelse taal.

Op het gevoel – Ambachtelijk zeep en badproducten. Onder andere behoort moedermelk zeep tot de mogelijkheden!

Papoutsi shoes – Papoutsi shoes is de zachte, flexibele knuffelschoen met een glimlach. Maat 18 – 44. Handgemaakt van plantaardig gelooid leer of 100% vegan kunstleer. Binnen als slof, buiten als schoen. Voor alle seizoenen.

Peace by Melvin – Peace by Melvin is de stichting van de 9-jarige Melvin, hij maakt knuffels voor kinderen in rampgebieden.

PetitoDesign – PetitoDesign het ideale kraamkado! Een luiermatje waarin doekjes en luiers in opgeborgen kunnen worden en de baby op verschoond kan worden. Binnenkant van geplastificeerd katoen en kan schoongemaakt worden met nat doekje. Duurzaam product want kan gewassen worden en opnieuw gebruikt worden. Tot iets kleins opbouwen en kan in een gewone tas. Bijbehorende speenkoorden en sleutelhangers. Zwem- en gymtassen met geplastificeerd katoen. Waterdicht! Dit bedrijf is ontstaan na een uit de hand gelopen kraamkado! Momenteel is PetitoDesign te vinden in een paar winkels in Utrecht en de webshop.

Rekel Design – Handgemaakte baby- en kinderproducten/kleding waar goed over nagedacht is. Eigenwijs, comfortabel, vrolijk, ‘praktisch’. Uitsluitend gemaakt van stoffen met Oekotex 100 of GOTS keurmerk.

Ruilcafé – Vlakbij de entree komt de ruilkraam te staan. Ruim van tevoren dus zeker even je huis lekker op en neem het mee! Bij binnenkomst mag je je hippie-groene-biologische-antroposofische-ecologische-verantwoorde-gekleurde-gebloemde spullen/kleding inbrengen. Als het festival een uur aan de gang is, gaat de ruilkraam open en kan je weer mooie dingen mee terugnemen. Van een mooie dromenvanger tot babykleding tot kiindmagazines tot leuke jurkjes tot een zelfgemaakt hippiecadeau. Deze ruilactiviteit kunnen we alleen met z’n allen tot een succes maken. Het zou mooi zijn als iedereen goed uitzoekt wat ingebracht wordt, dus geen kapotte/versleten/vieze spullen en kleding maar juist hippe, groene en kleurige dingen.

Schaap & Aap – Op een duurzame manier maakt Schaap & Aap met liefde prachtige kinderkleding van gebruikt textiel. Heerlijke zachte en omhullende ‘wolletjes’ en vrolijke, unieke ‘blikvangers’. Kinderkleding gemaakt van tweedehands volwassenenkleding, waaronder ‘wolletjes’ (broekjes, tuinbroekjes) maar ook andere kleding van ander materiaal (langetermijnvisie enkel katoen, dus geen gif blijven circuleren). Ze wil (als beeldend kunstenaar) dat het organisch groeit naar een maatschappelijk initiatief dat in de wijk waar ze woont verschillende mensen betrekt bij het maakproces.

Soulmates Images – Soulmates Images maakt pure kinder- en familiefoto’s van de liefde en het leven. Verder maken zij met kinderen van hun foto’s cadeaus voor hun ouders.

SowaBeeld – Maakster van kinderboeken. Zowel verhaal als illustraties zijn van haar hand. Ze is ook uitgever van mijn eerste prentenboek met de titel “Wat doe je, Zitman?”. Het verhaal gaat over stil zitten (of zoals ‘mensen’ het zeggen; mediteren). Over moeilijke en ook fijne kanten daarvan.

Speeltak – Speelgoed van natuurlijke materialen waarmee kinderen zelf aan de slag kunnen gaan en waarmee hun fantasiebeleving wordt verrijkt. Speelgoed voor een ongedwongen ontwikkeling!

Speeltastisch – Eigentijds, vrolijk en hip houten en verantwoord kunststof speelgoed voor een fantastische speelbeleving!
We verkopen op het festival o.a. de merken Moluk, Bajo, Quut, Wobbel, BubbleLab zeepbellen, Pebéo klei en stoepkrijt, Crayon rocks en misschien de boomerangs/frisbees van TicToys.

Stapperdestap – Unieke handgemaakte leren slofjes en barefootschoentjes voor kinderen. Gemaakt uit restleer van de meubelindustrie.

Stichting Babyspullen – Stichting Babyspullen verzamelt babyspullen, maakt pakketten voor armoedegezinnen in NL. Je kunt ons helpen door babyspullen te schenken: kleding, beddengoed, kruiken, etc.

TjuTjo Houten Speelgoed en Maatwerk – Uniek houten speelgoed uit de duurzaam beheerde bossen van Tsjechië en Slowakije! Handgemaakt met het gevoel voor ambacht dat de streek typeert. Van rammelaars tot creatieve en leerzame houten puzzels voor kleuters. Met grote aandacht afgewerkt en vrolijk gekleurd met kind- en milieuvriendelijke verf.

Touching Child Care – Touching Child Care verzorgt workshops en trainingen, waarin leerkrachten, pedagogisch werkers, (gast) ouders, kindercoaches en massagetherapeuten leren en ervaren hoe ze onderlinge kindermassage (OKM) en aanraakspel in hun groep of praktijk kunnen integreren. Door te werken met OKM en aanraakspel krijgen kinderen een gezond lichaamsbesef. Daarnaast komt er rust in een groep en zullen kinderen meer ontspanning ervaren, leren ze hun eigen grenzen aangeven en de grenzen van een ander respecteren. De lijst met positieve effecten van OKM en aanraakspel is nog veel langer.

Uitgeverij Christofoor – Uitgeverij Christofoor is gespecialiseerd in kinderboeken en non-fictie voor volwassenen. De boeken van Christofoor inspireren je tot innerlijke vernieuwing en verbreding van je horizon. Thema’s: prachtige prentenboeken, creativiteit voor binnen en buiten, opvoeding en onderwijs en nog veel meer.

Vallei Speelgoed – Gespecialiseerd in origineel, duurzaam en uniek speelgoed. Sociaal ondernemerschap met verkoop van het houten speelgoed van Bartimeús en het ondersteunen van twee goede doelen, namelijk Kinderhospice Binnenveld en Kinderen van de Voedselbank.

Wobbel BV – De Wobbel komt van oorsprong uit de Waldorf-scholen. De internationale naam voor wat we in Nederland kennen als de Vrije School. Onder de naam Wobbel presenteren wij dit klassieke balance board in een eigentijdse vormgeving en met nieuwe toevoegingen. Het houten speelgoed dat jong en oud beweegt. De Wobbel stimuleert in het spel en gebruik de balans en de kracht. Het bord ondersteunt op een speelse maar zeer doeltreffende manier het lichaamsbewustzijn en het evenwicht. Door het gebruik van het bord als trainer kunnen gericht spiergroepen worden versterkt en gestrekt. Dit geldt zowel voor (jonge) kinderen alsook volwassenen en ouderen.

Wolboerderij De Wildakker – Gespecialiseerd in hoogwaardige en ecologische producten van wol. Zoals pantoffels/ medicinale vachten/ vilt. Maar ook merino wollen producten en producten van alpaca wol. Groot assortiment voor kinderen.

Younetics – Laat je op het blog-platform van Younetics inspireren over het onderweg zijn zonder kofferbak. Of deel je eigen ervaringen. Ook is er een webshop met vele producten die voor jou en je gezin handig kunnen zijn. Producten voor ouder en kind t/m 12 jaar. Met een duurzaam tintje.

Vraag op de Facebookpagina Standhouders Kiindfestival 2017 de standhouders het hemd van het lijf en ontdek welke speciale (pre)festival-acties zij hebben.