Selecteer een pagina

.

Programma

Dit jaar is het thema Hippie! Met sprekers Nienke Gottenbos, Marianne Vanderveen-Kolkena en Eva Bronsveld, Het Kleurfeest, huttenbouwen, biologische catering, duurzame markt, woodstockmuziek en veel gechill!

Bekijk hier het programmaboekje!

 

 

 

 

 

 

 

Optredens
Met muziek a la Woodstock en poeptheater. Voor extra relaxedheid kiezen we er dit jaar voor om de theatervoorstelling twee keer te laten spelen. Zo heb je iets meer kans om iets minder te missen.

Het Kleurfeest
Ja, natuurlijk zijn ze er weer! Onze Maarten Teekens (of nou ja, man van onze fotograaf Sylvana Teekens) speelt oude Woodstocknummers terwijl Gerard de Bruyne en José Vingerling met kinderen een gigántische kleurplaat maken en kleuren.

BabyCarryDance
Draagconsulent Melissa Budding geeft een workshop torsodragen met een Afrikaanse doek én ze doet samen met jou een Bereka Baby Carry Workout! Lekker dansen met je baby in een ergonomisch verantwoorde draagdoek of -zak. Check voor meer info over ergonomisch dragen kiind.nl/draagzak en dans 16 september mee!

Rusalki Quartet
Recht uit het hart en met humor, passie en gebruik van theatrale elementen vertelt Rusalki kleine verhalen over liefde, dood, verlangen, koppelende moeders, smachtende ogen, dansende paarden en vrouwengeheimen. Echte zigeunermuziek voor jong en oud.

Voorstelling Over een kleine mol die wil weten wie er op zijn kop gepoept heeft
Een grappige voorstelling die gebaseerd is op een iconisch boek door het theatercollectief Meneer Monster. Ongepolijst en een beetje vies. Daar houden we van.

Vincent Guittart: Patsjemoe
Vincent Guittart speelt liedjes over alledaagse dingen die groot zijn in het klein en nog kleiner in het groot. Hij maakt in zijn voorstelling gebruik van concrete onderwerpen die aansluiten bij de belevingswereld van de kinderen. De gelaagdheid in de liedjes maakt dat ze kunnen meegroeien met de oren die ze horen en daardoor voor de grote kinderen die zelf kinderen hebben ook heel interessant blijven. Interactief familieconcert met verhalen voor kinderen van 2 tot 6 en hun (groot)ouders.

Sprekers
De hippies hadden best een punt. Dat komt ook naar voren in de lezingen van Nienke Gottenbos, Eva Bronsveld en Marianne Vanderveen-Kolkena.

Poep en gezondheid
Zeewier, groene thee en suikervrije haverkoekjes, bij uitstek de smullerij van een gemiddelde hippie. Hoe belangrijk is dat eigenlijk? Darmfloratherapeut, voedingskundige en poepdokter Nienke Gottenbos, beter bekend als De Groene Vrouw, vertelt hoe voeding invloed heeft op je gezondheid.

Make love not war
Argh, soms lijkt het mooie plaatje dat je van het ouderschap had zo ver weg. Pedagoog Eva Bronsveld zorgt ervoor dat je er weer vol goede moed gaat ouderschappen. Met rustig blijven en verbinding maken in de hoofdrol.

Hechting, borstvoeding en baby’s
We bekijken wat baby’s werkelijk nodig hebben vanuit wetenschappelijk en antropologisch oogpunt. Lactatiekundige en antropoloog in opleiding Marianne Vanderveen-Kolkena vertelt erover aan nieuwe ouders en gewende ouders.

Hippie sit-ins
Hippie betekent ook samen zijn. Dus we maken allerlei -ins, net als de sit-in. Zoals de yoga-in, meet-in, do-in en music-in. Wees welkom in een van de cirkels!

Yoga-in
Zin in yoga? Dat kan. Afwisselend zullen Susanne Kiemel van Zacht & Sterk en Sylvia Siegmund van Yoga Mala yoga geven. Bij Susanne mag je gek doen, lachen en herrie maken. Bij Sylvia is de rust. Voor elk wat wils dus. Voor je hele familie. En is daar geen Susanne of Sylvia? Dan is er ruimte voor eigen initiatief!

Meet-in
Ben jij op zoek naar je stam? Wil je je met anderen verbinden? In gesprek gaan? Luisteren? Of stil voor je uit staren maar dan samen? Ontmoet elkaar hier.

Do-in
Ruimte om iets te maken vind je in de do-in! Vilten, haken, upcyclen van je oude wollen trui – het kan allemaal. Ga verder met het werkje waar je aan begonnen was of start met iets totaal nieuws.

Music-in
Neem je gitaar mee en zing samen! Met tussendoor klankschaalmeditaties voor jonge ouders en zwangeren door Kathrin Sprenger.

Milk-in
Borstvoedingszwaargewichten (is dat een ding? Ja!) Chella Verhoeven, Stefan Kleintjes en Gonneke van Velthuizen-Staas geven advies in de borstvoedingsruimte. Voeden kan overal en ook hier!

Veel meer
En natuurlijk kun je met je kinderen huttenbouwen, broodjes bakken, rondstruinen en ontdekken. Er is een kledingruil, dus neem een mooi item mee dat een tweede leven kan krijgen en ruil dit voor iets anders knaps.

Workshops
Binnen, in het klooster op de locatie van kinderopvangorganisatie Panta Rhei zijn workshops te volgen: aanraakspelletjes en massageverhalen, warmtewikkels, placentacapsulering, nieuwsgierigheid van kinderen, wasbare luiers, enneagram maken, op zoek naar je lievelingsgevoel, Bereka torsodragen. Vet veel leuks dus!